Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku – tolik, aby vznikla kašovitá, středně hustá konzistence těsta. Z těsta děláme lžící na pánvi s troškou oleje placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Zdobíme dle chuti: slazeným tvarohem, javorovým sirupem, skořicovým cukrem, šlehačkou nebo grankem.
Podáváme jako dezert nebo jako hlavní chod. Do těsta můžeme přidat pár kapek rumu.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy