Jablko nastrouháme do misky (klidně i se slupkou), přidáme vejce, mléko, cukr, sůl a zamícháme. Pak přidáváme mouku – tolik, aby vznikla kašovitá, středně hustá konzistence těsta. Z těsta děláme lžící na pánvi s troškou oleje placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Zdobíme dle chuti: slazeným tvarohem, javorovým sirupem, skořicovým cukrem, šlehačkou nebo grankem.
Podáváme jako dezert nebo jako hlavní chod. Do těsta můžeme přidat pár kapek rumu.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem