Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 minut (až se na dotyk nelepí).
Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 minut, až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
Nádivka: Ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
Poleva: Rozehřejeme máslo ve vodní lázni a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2–3 dny.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani