Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 minut (až se na dotyk nelepí).
Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 minut, až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
Nádivka: Ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
Poleva: Rozehřejeme máslo ve vodní lázni a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2–3 dny.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné