Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 minut (až se na dotyk nelepí).
Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 minut, až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
Nádivka: Ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
Poleva: Rozehřejeme máslo ve vodní lázni a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2–3 dny.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa