Piškoty rozdrťte, ořechy nasekejte nadrobno, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pak pokapejte citronovou šťávou a promíchejte s cukrem, skořicí, kandovaným ovocem, ořechy a polovinou piškotů.
Listové těsto rozválejte a rozdělte na 4 obdélníky, které po okrajích potřete rozšlehaným vejcem. Uprostřed je poprašte zbylými piškoty a dejte na ně ovocnou náplň. Sviňte je a okraje založte dospod. Malé záviny přeneste na plech, potřete zbylým rozšlehaným vejcem, několikrát vidličkou propíchejte a pečte při 200 °C cca 30 minut.
Vanilkový prášek rozmíchejte v troše mléka. Zbylé mléko oslaďte a přiveďte k varu. Vlijte do něj vanilkovou zálivku a minutu vařte. Krém odstavte. Až zchladne, vmíchejte do něj rum a vyšlehanou smetanu. Záviny nakrájejte na plátky, podlijte omáčkou a pocukrujte.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka