Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink, skořici, ořechy, citronovou kůru a šťávu. Tvarohovou směs pak smícháme s jablky a těstovinami, nakonec přidáme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků a soli. Vše přendáme do vymazané a strouhankou (kokosem) vysypané formy, zakryjeme a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na střední teplotu.
Podáváme teplé, ale dobré je i studené. Dozdobit můžeme kopečkem zakysané smetany, šlehačkou nebo jen posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Utřeme tuk, cukr a vejce.
Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky.…
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení