Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink, skořici, ořechy, citronovou kůru a šťávu. Tvarohovou směs pak smícháme s jablky a těstovinami, nakonec přidáme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků a soli. Vše přendáme do vymazané a strouhankou (kokosem) vysypané formy, zakryjeme a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na střední teplotu.
Podáváme teplé, ale dobré je i studené. Dozdobit můžeme kopečkem zakysané smetany, šlehačkou nebo jen posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Utřeme tuk, cukr a vejce.
Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky.…
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb