Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink, skořici, ořechy, citronovou kůru a šťávu. Tvarohovou směs pak smícháme s jablky a těstovinami, nakonec přidáme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků a soli. Vše přendáme do vymazané a strouhankou (kokosem) vysypané formy, zakryjeme a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na střední teplotu.
Podáváme teplé, ale dobré je i studené. Dozdobit můžeme kopečkem zakysané smetany, šlehačkou nebo jen posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Utřeme tuk, cukr a vejce.
Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky.…
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)