Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink, skořici, ořechy, citronovou kůru a šťávu. Tvarohovou směs pak smícháme s jablky a těstovinami, nakonec přidáme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků a soli. Vše přendáme do vymazané a strouhankou (kokosem) vysypané formy, zakryjeme a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na střední teplotu.
Podáváme teplé, ale dobré je i studené. Dozdobit můžeme kopečkem zakysané smetany, šlehačkou nebo jen posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Utřeme tuk, cukr a vejce.
Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky.…
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové