Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink, skořici, ořechy, citronovou kůru a šťávu. Tvarohovou směs pak smícháme s jablky a těstovinami, nakonec přidáme i vyšlehaný tuhý sníh z bílků a soli. Vše přendáme do vymazané a strouhankou (kokosem) vysypané formy, zakryjeme a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na střední teplotu.
Podáváme teplé, ale dobré je i studené. Dozdobit můžeme kopečkem zakysané smetany, šlehačkou nebo jen posypeme moučkovým cukrem se skořicí.
Utřeme tuk, cukr a vejce.
Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky.…
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky