Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu nastrouháme na plátky. V míse je pak smícháme se všemi surovinami včetně suchého pudinkového prášku. Můžeme nechat 10 minut proležet.
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme postupně dvě placky. Jednu rozložíme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Druhou plackou opatrně přikryjeme. Můžeme před pečením potřít žloutkem. Pečeme zvolna dorůžova. Pocukrujeme (vanilkový cukr smíchaný s mletým).
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové