Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu nastrouháme na plátky. V míse je pak smícháme se všemi surovinami včetně suchého pudinkového prášku. Můžeme nechat 10 minut proležet.
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme postupně dvě placky. Jednu rozložíme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Druhou plackou opatrně přikryjeme. Můžeme před pečením potřít žloutkem. Pečeme zvolna dorůžova. Pocukrujeme (vanilkový cukr smíchaný s mletým).
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky