Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu nastrouháme na plátky. V míse je pak smícháme se všemi surovinami včetně suchého pudinkového prášku. Můžeme nechat 10 minut proležet.
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme postupně dvě placky. Jednu rozložíme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Druhou plackou opatrně přikryjeme. Můžeme před pečením potřít žloutkem. Pečeme zvolna dorůžova. Pocukrujeme (vanilkový cukr smíchaný s mletým).
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem