Z uvedených přísad vypracujeme těsto, dáme do chladu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Jablka oloupeme, na robotu nastrouháme na plátky. V míse je pak smícháme se všemi surovinami včetně suchého pudinkového prášku. Můžeme nechat 10 minut proležet.
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme postupně dvě placky. Jednu rozložíme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný plech a rovnoměrně rozprostřeme připravenou náplň. Druhou plackou opatrně přikryjeme. Můžeme před pečením potřít žloutkem. Pečeme zvolna dorůžova. Pocukrujeme (vanilkový cukr smíchaný s mletým).
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici