Jablečný Apple pie

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 115
      g máslo
    • 3
      g sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 120
      ml studená voda

Postup přípravy receptu

  • Těsto: polohrubou mouku, sůl, máslo a studenou vodu smícháme a uděláme těsto, které necháme alespoň 3 hodiny v ledničce.
  • Náplň: jablka si nastrouháme a smícháme s cukrem, polohrubou moukou, skořicí a máslem.
  • Po třech hodinách vyndáme těsto z ledničky a oddělíme od něj menší kus na pozdější zamřížkování koláče.
  • Těsto dáme do předem vymaštěné a vysypané formy na koláče a vyplníme jím dno formy i s okraji.
  • Potom dáme do formy náplň a ze zbytku těsta uděláme dlouhé plátečky a zamřížkujeme.
  • Koláč pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů a potom snížíme na 180 stupňů. Pečeme přibližně 45 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: