
4.33
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny. Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta… více o Apple pie – anglický jablečný koláč
Oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky. Dáme jablka do hrnce s trochou vody a hnědým cukrem, vaříme 10 minut. Do… více o Apple crumble
Nejprve prosijeme mouku s cukrem do mísy, poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby… více o Lemon Pie – citronový koláč
Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi… Celý článek
Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do… více o Vyběhlík
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme… více o Pomodoro
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Dle návodu na sáčku Panna Cotta (fa. Amylon) připravíme panna cottu. Do mističky dáme po obvodu jahody nakrájené na… více o Panna cotta – jahodová
Na cibuli osmahnu maso a pak zaleju smetanou. a pridam nivu. Muzu okorenit sladkou paprikou nebo kari. Jedli jsme to s… více o Nivová omáčka
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a… více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce… více o Jarní ředkvičková pochoutka
ingredience dáme do pekárny v tom pořadí jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto), po vykynutí… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně