Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva, sekané ořechy, rozinky a 2 lžíce kakaa. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě, zvolna. Ve středně vyhřáté troubě (aby se dobře propeklo – vyzkoušíme špejlí).
Po vychladnutí můžeme polít čokoládou nebo jen pocukrovat.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou