Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva, sekané ořechy, rozinky a 2 lžíce kakaa. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě, zvolna. Ve středně vyhřáté troubě (aby se dobře propeklo – vyzkoušíme špejlí).
Po vychladnutí můžeme polít čokoládou nebo jen pocukrovat.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort