Nepečený jablečný dort Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, zalijeme půllitrem vody, přidáme cukr a povaříme. Mezitím si… více o Nepečený jablečný dort
Nepečený jablečný dort Jablka nahrubo nastrouháme a naříme s 200 ml vody a skořicí 5 minut. V jiné nádobě smícháme hrnek vody, pudink a cukr,… více o Nepečený jablečný dort
Jablečný (hruškový) hřích – dort Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i… více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Nejlepší vajíčkové pomazánky: 6 receptů, do kterých využijete… Také si vždy po Velikonocích lámete hlavu s tím, jak naložit s vykoledovanými vajíčky? Už… Celý článek
Jarní dorty: Ty nejkrásnější, které zvládnete upéct sami doma Připravte si doma takový dort, se kterým na vás dýchne jaro. Hodí se na nejrůznější sváteční… Celý článek
Vaječná pomazánka: Video recept na večeři, kterou připravíte za… Jednoduchá, rychlá a výborná je pomazánka z natvrdo vařených vajec, kterých budete mít po… Celý článek
Používáte v kuchyni černé plastové nádobí? V některých případech… Dalo by se říct, že žijeme v době plastové. Plast je všude – v obalech, v jídle, v kosmetice,… Celý článek
Brambory zapečené se škvarky a… Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj… více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Medová ňadra na houbách Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z… více o Medová ňadra na houbách
Polévka pro pány Omyté a očištěné pórky nakrájíme na tenké plátky. Naložená rajčata vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Máme-li rajčata… více o Polévka pro pány
Buchta – tvarohový moučník Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a… více o Buchta – tvarohový moučník
Vitello tonnato Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek… více o Vitello tonnato
Koláč pro blbé Všechny ingredience smícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při teplotě 170°C po dobu cca 15 minut. více o Koláč pro blbé
Housky z pekárny Do pekárny vlijeme mléko, přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky. Poté přidáme mouky a na závěr kvasnice. Na pořadí… více o Housky z pekárny
Italská omáčka Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev,… více o Italská omáčka
Lemon Cheesecake Ementál Máslové sušenky rozdrtíme válečkem v utěrce, smícháme je s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu vyhnětem na dno… více o Lemon Cheesecake Ementál
Prácheňská polévka Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
Fazolový salát s křenem Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit… více o Fazolový salát s křenem
Jednoduchý salát s lehkými… Postup je velmi jednoduchý. Na menší kousky si nakrájíme čínského zelí, cherry rajčátka, okurek a tvrdý sýr. To vše… více o Jednoduchý salát s lehkými rýžovými chlebíčky