Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody. Přisypeme puding a promícháme. Do hrnce dáme zbytek vody a jablka, vaříme 3-5 minut. Do rozvařených jablek nalijeme puding. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Vymačkáme citron a přisypeme cukr, skořici a hřebíček.
Formu vyložíme potravinářskou fólií. Do formy nalijeme část jablečné hmoty a přidáme piškoty. Dáme další vrstvu a opět namačkáme piškoty. Až hřbet vychladne, dáme ho do ledničky. Druhý den ho vyndáme z formy a nakrájíme na řezy. Můžeme ho ozdobit šlehačkou či posypat skořicí.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou