Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody. Přisypeme puding a promícháme. Do hrnce dáme zbytek vody a jablka, vaříme 3-5 minut. Do rozvařených jablek nalijeme puding. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Vymačkáme citron a přisypeme cukr, skořici a hřebíček.
Formu vyložíme potravinářskou fólií. Do formy nalijeme část jablečné hmoty a přidáme piškoty. Dáme další vrstvu a opět namačkáme piškoty. Až hřbet vychladne, dáme ho do ledničky. Druhý den ho vyndáme z formy a nakrájíme na řezy. Můžeme ho ozdobit šlehačkou či posypat skořicí.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček