Jablečný hřbet

3.8

hodnoceno: 10
Příprava: 20 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks jablka
    • 100
      g piškoty
    • 1
      l voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      ks citron
    • cukr dle chuti
    • skořice - mletá
    • hřebíček
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody. Přisypeme puding a promícháme. Do hrnce dáme zbytek vody a jablka, vaříme 3-5 minut. Do rozvařených jablek nalijeme puding. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Vymačkáme citron a přisypeme cukr, skořici a hřebíček.
  • Formu vyložíme potravinářskou fólií. Do formy nalijeme část jablečné hmoty a přidáme piškoty. Dáme další vrstvu a opět namačkáme piškoty. Až hřbet vychladne, dáme ho do ledničky. Druhý den ho vyndáme z formy a nakrájíme na řezy. Můžeme ho ozdobit šlehačkou či posypat skořicí.
Zařazení: Chuťovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.