Nejdříve omyjeme jablka. Z jablek oloupeme slupku a nakrájíme je na kousky. Dále do hrnku odměříme asi 1/4 litru vody. Přisypeme puding a promícháme. Do hrnce dáme zbytek vody a jablka, vaříme 3-5 minut. Do rozvařených jablek nalijeme puding. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Vymačkáme citron a přisypeme cukr, skořici a hřebíček.
Formu vyložíme potravinářskou fólií. Do formy nalijeme část jablečné hmoty a přidáme piškoty. Dáme další vrstvu a opět namačkáme piškoty. Až hřbet vychladne, dáme ho do ledničky. Druhý den ho vyndáme z formy a nakrájíme na řezy. Můžeme ho ozdobit šlehačkou či posypat skořicí.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč