ks
ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, jinak nemusí být
250
ml
smetana ke šlehání
33 %
Postup přípravy receptu
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řídké, spíše se musí nechat do formy zlehka rozetřít. Uhlazené těsto ve formě posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem. Takto připravené dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova, po vychladnutí prokrojíme a naplníme nejprve jablečnou (hruškovou) náplní a pak ušlehanou smetanou, zaklopíme a dáme do chladna proležet.
Náplň: Oloupaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu společně s citronouvou šťávou (kůrou), cukrem a 1,5 dcl vody krátce povařit. V 1 dcl vody rozmícháme pudink a vmícháme ho do jablek (hrušek), provaříme a naneseme na spodní díl korpusu, necháme zchladnout.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s cukrem (ztužovačem) do tuha a šlehačkou potřeme jablečnou (hruškovou) náplň a vrchním dílem mandlového korpusu přiklopíme.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka