ks
ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, jinak nemusí být
250
ml
smetana ke šlehání
33 %
Postup přípravy receptu
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řídké, spíše se musí nechat do formy zlehka rozetřít. Uhlazené těsto ve formě posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem. Takto připravené dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova, po vychladnutí prokrojíme a naplníme nejprve jablečnou (hruškovou) náplní a pak ušlehanou smetanou, zaklopíme a dáme do chladna proležet.
Náplň: Oloupaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu společně s citronouvou šťávou (kůrou), cukrem a 1,5 dcl vody krátce povařit. V 1 dcl vody rozmícháme pudink a vmícháme ho do jablek (hrušek), provaříme a naneseme na spodní díl korpusu, necháme zchladnout.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s cukrem (ztužovačem) do tuha a šlehačkou potřeme jablečnou (hruškovou) náplň a vrchním dílem mandlového korpusu přiklopíme.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina