ks
ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, jinak nemusí být
250
ml
smetana ke šlehání
33 %
Postup přípravy receptu
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto není řídké, spíše se musí nechat do formy zlehka rozetřít. Uhlazené těsto ve formě posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem. Takto připravené dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova, po vychladnutí prokrojíme a naplníme nejprve jablečnou (hruškovou) náplní a pak ušlehanou smetanou, zaklopíme a dáme do chladna proležet.
Náplň: Oloupaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu společně s citronouvou šťávou (kůrou), cukrem a 1,5 dcl vody krátce povařit. V 1 dcl vody rozmícháme pudink a vmícháme ho do jablek (hrušek), provaříme a naneseme na spodní díl korpusu, necháme zchladnout.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s cukrem (ztužovačem) do tuha a šlehačkou potřeme jablečnou (hruškovou) náplň a vrchním dílem mandlového korpusu přiklopíme.
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka