g
cukr krupice
dle sladkosti jablek (hrušek) , cca
Náplň:
rozinky
množství dle chuti
citronová šťáva
strouhaný kokos
nasekané ořechy
skořice - mletá
1
kg
jablka
nebo hrušky, oloupané, bez jádřinců, cca
Postup přípravy receptu
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šlehačku, aroma, citronovou kůru, olej a promícháme. Vsypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřeme.
Těsto posypeme na kostičky pokrájenými jablky (hruškami), dle chuti můžeme přidat i rozinky, ořechy, mandle, kokos, skořici... a celý koláč pak posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Vše smíchejte, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem.
Dle svého receptu si udělejte drobenku a koláč posypte. Já ji…
více o Tvarohový koláč s drobenkou
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí