g
cukr krupice
dle sladkosti jablek (hrušek) , cca
Náplň:
rozinky
množství dle chuti
citronová šťáva
strouhaný kokos
nasekané ořechy
skořice - mletá
1
kg
jablka
nebo hrušky, oloupané, bez jádřinců, cca
Postup přípravy receptu
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šlehačku, aroma, citronovou kůru, olej a promícháme. Vsypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřeme.
Těsto posypeme na kostičky pokrájenými jablky (hruškami), dle chuti můžeme přidat i rozinky, ořechy, mandle, kokos, skořici... a celý koláč pak posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Vše smíchejte, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem.
Dle svého receptu si udělejte drobenku a koláč posypte. Já ji…
více o Tvarohový koláč s drobenkou
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory