g
cukr krupice
dle sladkosti jablek (hrušek) , cca
Náplň:
rozinky
množství dle chuti
citronová šťáva
strouhaný kokos
nasekané ořechy
skořice - mletá
1
kg
jablka
nebo hrušky, oloupané, bez jádřinců, cca
Postup přípravy receptu
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šlehačku, aroma, citronovou kůru, olej a promícháme. Vsypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřeme.
Těsto posypeme na kostičky pokrájenými jablky (hruškami), dle chuti můžeme přidat i rozinky, ořechy, mandle, kokos, skořici... a celý koláč pak posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Vše smíchejte, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem.
Dle svého receptu si udělejte drobenku a koláč posypte. Já ji…
více o Tvarohový koláč s drobenkou
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák