g
cukr krupice
dle sladkosti jablek (hrušek) , cca
Náplň:
rozinky
množství dle chuti
citronová šťáva
strouhaný kokos
nasekané ořechy
skořice - mletá
1
kg
jablka
nebo hrušky, oloupané, bez jádřinců, cca
Postup přípravy receptu
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šlehačku, aroma, citronovou kůru, olej a promícháme. Vsypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřeme.
Těsto posypeme na kostičky pokrájenými jablky (hruškami), dle chuti můžeme přidat i rozinky, ořechy, mandle, kokos, skořici... a celý koláč pak posypeme drobenkou.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Vše smíchejte, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem.
Dle svého receptu si udělejte drobenku a koláč posypte. Já ji…
více o Tvarohový koláč s drobenkou
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora