Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme na polovinu. Vyválíme plát (já raději postupně vtláčím na plech), přeneseme na vymazaný plech. Pokryjeme náplní, přikryjeme druhým plátem a dáme péct, cca 30 minut.
Příprava náplně: Jablka důkladně oloupeme a nakrájíme na plátky (nestrouháme). Přidáme pudink, cukr a dobře promícháme. Pokud jsou jablka dost sladká, dáváme cukru méně.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky