Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu. Poté z těsta oddělíme 1/3 a zbylé 2/3 vyválíme na tenkou placku. Tou vyložíme kulatý plech o průměru asi 25 cm. Jablka smícháme s vodou, cukrem a skořicí a hustě jimi poklademe vyválené těsto na plechu. Zbylou třetinu těsta vyválíme také na placku a překryjeme s ní jablka. Na okrajích plechu prsty přitlačíme těsto k sobě a přečnívající těsto okrájíme, opět vyválíme a vykrájíme z něj malými formičkami obrazce, které lepíme na koláč. Nakonec vidličkou propíchneme vrchní část koláče a potřeme ho ušlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 20 minut a potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nezrůžoví. Nakonec posypeme cukrem a při podávání můžeme postříkat šlehačkou.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem