Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu. Poté z těsta oddělíme 1/3 a zbylé 2/3 vyválíme na tenkou placku. Tou vyložíme kulatý plech o průměru asi 25 cm. Jablka smícháme s vodou, cukrem a skořicí a hustě jimi poklademe vyválené těsto na plechu. Zbylou třetinu těsta vyválíme také na placku a překryjeme s ní jablka. Na okrajích plechu prsty přitlačíme těsto k sobě a přečnívající těsto okrájíme, opět vyválíme a vykrájíme z něj malými formičkami obrazce, které lepíme na koláč. Nakonec vidličkou propíchneme vrchní část koláče a potřeme ho ušlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 20 minut a potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nezrůžoví. Nakonec posypeme cukrem a při podávání můžeme postříkat šlehačkou.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina