Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě (úplně do bleda). Oloupaná nakrájená jablka rozdusíme se 100 g cukru a vanilkou. Tuto jablečnou masu urovnáme na předpečené těsto a v troubě dopečeme.
Bílky vyšleháme se 60 g cukru na tuhý sníh, rozetřeme na koláč a v troubě krátce zapečeme, dokud sníh nebude světle hnědý. Džem trochu nahřejeme a po vychladnutí koláče na něj z džemu uděláme mřížku.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky