Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě (úplně do bleda). Oloupaná nakrájená jablka rozdusíme se 100 g cukru a vanilkou. Tuto jablečnou masu urovnáme na předpečené těsto a v troubě dopečeme.
Bílky vyšleháme se 60 g cukru na tuhý sníh, rozetřeme na koláč a v troubě krátce zapečeme, dokud sníh nebude světle hnědý. Džem trochu nahřejeme a po vychladnutí koláče na něj z džemu uděláme mřížku.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari