Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě (úplně do bleda). Oloupaná nakrájená jablka rozdusíme se 100 g cukru a vanilkou. Tuto jablečnou masu urovnáme na předpečené těsto a v troubě dopečeme.
Bílky vyšleháme se 60 g cukru na tuhý sníh, rozetřeme na koláč a v troubě krátce zapečeme, dokud sníh nebude světle hnědý. Džem trochu nahřejeme a po vychladnutí koláče na něj z džemu uděláme mřížku.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík