Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě (úplně do bleda). Oloupaná nakrájená jablka rozdusíme se 100 g cukru a vanilkou. Tuto jablečnou masu urovnáme na předpečené těsto a v troubě dopečeme.
Bílky vyšleháme se 60 g cukru na tuhý sníh, rozetřeme na koláč a v troubě krátce zapečeme, dokud sníh nebude světle hnědý. Džem trochu nahřejeme a po vychladnutí koláče na něj z džemu uděláme mřížku.
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno