Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1x1 cm.
Vejce dejte do mísy, přisypte cukr a vše vyšlehejte do světlé tuhé pěny. Pak do hmoty postupně zašlehejte hrnek oleje a hladkou mouku prosátou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte i připravené ovoce.
Hluboký plech vystelte pečicím papírem nebo vymažte kouskem tuku a vysypte hrubou moukou. Těsto na něj nalijte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé jeho ploše. Pak ho vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou stačí vytopit na 180 stupňů) a pečte asi 20 minut dozlatova. Hotový koláč nakrájejte na kousky, podle chuti ho můžete dozdobit čokoládou.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny