Jablečný koláč velmi dobrý

4.67

hodnoceno: 3
Příprava: 2 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Jablka
    • 2
      dl voda
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      balíček skořicový cukr
    • 2
      kg jablka
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a necháme povařit do změknutí. Mezitím ve vodě rozmícháme pudink s trochou cukru a v jiné nádobě povaříme. Pudink bude dělat hrudky, takže se musí občas promíchat. Jablka i pudink necháme vychladnout a poté smícháme.
  • Cukr, rozpuštěný tuk a žloutky smícháme (ušleháme). Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto se bude trochu lepit . 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky a zbylé 2/3 rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (půjde to špatně). Na těsto rozprostřeme jablka, která potřeme sněhem z bílků, které jsme ušlehali s 2 lžícemi cukru. Ztuhlé těsto nastrouháme na vrch a dáme péct. Pečeme cca na 180 stupňů dozlatova .
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.