Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a necháme povařit do změknutí. Mezitím ve vodě rozmícháme pudink s trochou cukru a v jiné nádobě povaříme. Pudink bude dělat hrudky, takže se musí občas promíchat. Jablka i pudink necháme vychladnout a poté smícháme.
Cukr, rozpuštěný tuk a žloutky smícháme (ušleháme). Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto se bude trochu lepit . 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky a zbylé 2/3 rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (půjde to špatně). Na těsto rozprostřeme jablka, která potřeme sněhem z bílků, které jsme ušlehali s 2 lžícemi cukru. Ztuhlé těsto nastrouháme na vrch a dáme péct. Pečeme cca na 180 stupňů dozlatova .
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek