Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a necháme povařit do změknutí. Mezitím ve vodě rozmícháme pudink s trochou cukru a v jiné nádobě povaříme. Pudink bude dělat hrudky, takže se musí občas promíchat. Jablka i pudink necháme vychladnout a poté smícháme.
Cukr, rozpuštěný tuk a žloutky smícháme (ušleháme). Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto se bude trochu lepit . 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky a zbylé 2/3 rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (půjde to špatně). Na těsto rozprostřeme jablka, která potřeme sněhem z bílků, které jsme ušlehali s 2 lžícemi cukru. Ztuhlé těsto nastrouháme na vrch a dáme péct. Pečeme cca na 180 stupňů dozlatova .
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Do dortové formy na dno naskládejte bebečka, aby zakryly dno (možno i nalámat do děr). Z mléka (nemusí být celé dvě…
více o Přepychový kalorický orgasmus
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě