Nejprve si připravíme jablka. Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukry a necháme povařit do změknutí. Mezitím ve vodě rozmícháme pudink s trochou cukru a v jiné nádobě povaříme. Pudink bude dělat hrudky, takže se musí občas promíchat. Jablka i pudink necháme vychladnout a poté smícháme.
Cukr, rozpuštěný tuk a žloutky smícháme (ušleháme). Přidáme mléko, prášek do pečiva a mouku. Těsto se bude trochu lepit . 1/3 těsta dáme ztuhnout do ledničky a zbylé 2/3 rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (půjde to špatně). Na těsto rozprostřeme jablka, která potřeme sněhem z bílků, které jsme ušlehali s 2 lžícemi cukru. Ztuhlé těsto nastrouháme na vrch a dáme péct. Pečeme cca na 180 stupňů dozlatova .
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany