Jablečný koláč z bramborového těsta

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: 70 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory uvařené ve slupce
    • sůl
    • 2
      ks vejce 1 velké + 1 malé na potření
    • moučkový cukr
    • 2
      lžíce rozinky
    • 400
      g polohrubá mouka dle potřeby až 450 g
    • 1
      ks citron malý
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g vlašské ořechy nastrouhané
    • 2
      ks skořicový cukr
    • 500
      g jablka
    • 1
      lžíce cukr přírodní
    • 180
      g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry, vymačkáme šťávu.
  • Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Promícháme s citronovou šťávou, rozinkami a skořicovým a přírodním cukrem.
  • Mouku promícháme s vlašskými ořechy a práškem do pečiva, brambory oloupeme a nastrouháme.
  • V míse promícháme brambory s rozpuštěným máslem, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru, vejce a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
  • První díl rozválíme na pomoučněném vále na placku a vyložíme jím koláčovou formu. Naplníme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhým rozváleným dílem těsta. Okraje těsta spojíme, povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut.
  • Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na porce.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.