Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry, vymačkáme šťávu.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Promícháme s citronovou šťávou, rozinkami a skořicovým a přírodním cukrem.
Mouku promícháme s vlašskými ořechy a práškem do pečiva, brambory oloupeme a nastrouháme.
V míse promícháme brambory s rozpuštěným máslem, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru, vejce a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
První díl rozválíme na pomoučněném vále na placku a vyložíme jím koláčovou formu. Naplníme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhým rozváleným dílem těsta. Okraje těsta spojíme, povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut.
Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na porce.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou