Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry, vymačkáme šťávu.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Promícháme s citronovou šťávou, rozinkami a skořicovým a přírodním cukrem.
Mouku promícháme s vlašskými ořechy a práškem do pečiva, brambory oloupeme a nastrouháme.
V míse promícháme brambory s rozpuštěným máslem, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru, vejce a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
První díl rozválíme na pomoučněném vále na placku a vyložíme jím koláčovou formu. Naplníme nastrouhanými jablky a přikryjeme druhým rozváleným dílem těsta. Okraje těsta spojíme, povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut.
Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na porce.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu