Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme do těsta a přidáme citronovou kůru. Vymažeme si kulatou koláčovou formu a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Rozkrájíme je na měsíčky a poklademe na těsto. Jablka ještě posypeme mandlovými lupínky a připravený koláč vložíme do předehřáté hrouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Koláč můžeme podávat s ušlehanou smetanou.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny