Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme do těsta a přidáme citronovou kůru. Vymažeme si kulatou koláčovou formu a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Rozkrájíme je na měsíčky a poklademe na těsto. Jablka ještě posypeme mandlovými lupínky a připravený koláč vložíme do předehřáté hrouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Koláč můžeme podávat s ušlehanou smetanou.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance