
3
Dáme mouku, cukr a vejce do velké mísy a řádně rozmícháme. Za stálého mícháme postupně přidáváme jogurt, mléko a prášek… více o Jablečný koláč z jogurtového těsta
Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta
Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme na polovinu. Vyválíme plát (já raději postupně vtláčím na plech), přeneseme na… více o Jablečný koláč od Alice
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Jahody jsou skvělé ovoce, jejich jedinou nevýhodou je, že dlouho nevydrží. Proto, když jich… Celý článek
Máte chuť upéct si o víkendu nějakou neobvyklou sladkost? Poradíme vám, jak si připravit… Celý článek
Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky,… více o Nadívané kuře
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto… více o Dvoubarevné jablkové řezy
Víno smíchat s cukrem a svařit( v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypat pepř a nechat vychladnout. Pak vmíchat do… více o Pepřová omáčka
Smícháme přísady na 1. těsto, vytvarujeme do obdélníku a dáme ztuhnout do ledničky. Z ostatních přísad vypracujeme… více o Překládané koláče
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřici a strouhanky tolik, aby jsme… více o Bori-bori – kukuřičné karbanátky
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Játra očistíme,opláchneme a necháme okapat.Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.K cibuli… více o Omáčka z drůbežích jater
Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme… více o Čokoládová zmrzlina
Čočku namočíme do vody a v téže vodě uvaříme téměř doměkka spolu s bobkovým listem. K čočce přidáme oloupané a na… více o Smetanová čočková polévka
Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi… více o Rychlý jablečný kompot
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak,… více o Výborná kefírovka
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy