Jablečný sen Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Jablečný kuskus 1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. 2… více o Jablečný kuskus
Jablečný chlebíček Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudinkový prášek,… více o Jablečný chlebíček
Šéfkuchař Jan Punčochář: První jídlo mám ve dvanáct hodin, pizzu… Patří mezi přední tuzemské šéfkuchaře a od roku 2019 ho můžeme pravidelně vídat na televizních… Celý článek
Pečené brambory z trouby: Samostatný chod i křupavá příloha k… Dokonalé americké brambory, které budou uvnitř vláčné a navrchu krásně křupavé, nejsou žádná… Celý článek
Jak co nejlépe uvařit brambory? Díky receptu od slavného mnicha… Věděli jste, že brambory mohou být ještě zdravější, pokud je správně připravíte? Vynikající… Celý článek
Klíčení semínek: Vypěstujte si doma vitaminovou bombu! Chcete mít v zimě levný zdroj kvalitních vitaminů? Zkuste domácí klíčení semínek! Klíčky jsou… Celý článek
Rychlá svíčková Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Klasické žloutkové řezy Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Italská bruschetta Bílý chléb nebo veku opečeme na pánvičce nebo v sendvičovači. Můžeme potřít česnekem. Posypeme bazalkou. Nakrájíme na… více o Italská bruschetta
Konfitovaná kachní stehna s… Kachní stehna - pečená 1. Kachní stehna očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme. Dáme do pekáčku, posypeme bylinkou… více o Konfitovaná kachní stehna s červeným zelím a bramborovými noky
Bavorské vepřové koleno s pivní… 1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Fazolky nakyselo V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody,… více o Fazolky nakyselo
Tátovy langoše Nejprve uděláme kvásek. do vlažného odměřeného mléka na drobíme droždí a přidáme Cukr přikryjeme pokličkou a necháme… více o Tátovy langoše
Pikantní indická omeleta Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na… více o Pikantní indická omeleta
Rýže z peřiny Do hrnce s rozpáleným olejem dáme rýži, za stálého míchání ji orestujeme, až zesklovatí. Přilijeme horkou vodu a… více o Rýže z peřiny
Rukolový salát se žlutým melounem… 1. Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření 2. Rukolu zbavíme hořkých stonků… více o Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem
Čoko muffiny Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Změklé máslo smícháme s cukrem.Pak přidáme vejce a mícháme vidličkou. … více o Čoko muffiny
Parmezánové sušenky 1) Sýr nastrouháme najemno, do mouky přidáme prášek do pečiva. 2) Všechno smícháme a vyválíme asi 3 mm silnou placku. … více o Parmezánové sušenky